3 października uczniowie klasy II b i II c spędzili dzień w Dyniolandzie w Wieliszewie. Dzieci spotkały się z zielarzem i zdobyły ciekawe informacje o pochodzeniu dyni, jej właściwościach zdrowotnych, leczniczych, zastosowaniu kulinarnym. Chętnie skosztowały potraw z dyni: soku oraz prażonych pestek. Podczas zwiedzania farmy dzieci oglądały dynie rosnące na polu, tykwy uprawiane w tunelu foliowym oraz ogród sensoryczny. W minizoo zobaczyli króliki, gąski, koziołki i kury. Ogromną atrakcją okazały się zabawy w słomianym miasteczku – na balach, w labiryncie, wiosce indiańskiej, pokaz baniek mydlanych. Na zakończenie pobytu każdy poczęstował się pyszną kiełbaską z grilla z dodatkiem dyniowego ketchupu. Na pamiątkę każdy mógł wybrać dla siebie kolorową dynię ozdobną. To był dzień pełen wspaniałych wrażeń!